Olesa demana l'adhesió al Geoparc de la Catalunya Central

Imprimeix

L’objectiu és posar en valor, protegir i donar a conèixer el patrimoni geològic del municipi

El Ple de l’Ajuntament d’Olesa ha aprovat per unanimitat una moció que demana la inclusió el municipi baixllobregatí en el Geoparc de la Catalunya Central. El regidor de Cultura, Xavier Rota, ha explicat que la moció vol evidenciar l’interès per formar part d'aquest Geoparc és de tots els grups polítics que conformen el consistori. 

La moció amb la petició d’adhesió d’Olesa al Geoparc s’enviarà al Consell Consultiu d’aquest organisme que haurà de decidir si accepta la petició olesana. El regidor de Cultura ha remarcat que el Geoparc és coneixedor de la voluntat d’Olesa de formar-ne part i ha avançat que la resposta ha estat positiva, ja que són coneixedors del divers i important patrimoni geològic olesà

Riquesa geològica

Olesa de Montserrat té un important patrimoni geològic amb dues geozones i tres geòtops o punts d’interès localitzats. El regidor de Cultura, a més, ha destacat que també hi ha diverses mostres de períodes i èpoques geològiques diferents.

El Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central és un projecte vertebrador que posa en valor i contribueix a protegir la riquesa i els atractius geològics i miners de la comarca del Bages, el Moianès i, de moment, del Baix Llobregat Nord, el municipi de Collbató. Aquest geoparc es va crear el 2012 i està integrat dins de la xarxa nacional i europea de geoparcs. L’objectiu principal dels geoparcs és impulsar el desenvolupament territorial sostenible utilitzant el patrimoni geològic de la zona, principalment a través de l’impuls del geoturisme. 

Redacció / Foto: Joan Soler Gironès