Cinc escoles de Sant Boi estalvien més de 5.000 euros

Imprimeix

Els centres escolars van participar en la II Marató contra la pobresa energètica

L'Ajuntament de Sant Boi ha estalviat més de 5.000 euros en consum energètic durant el febrer. La ciutat ha participat al llarg del mes en la II Marató d'estalvi contra la pobresa energètica, un compromís conjunt de dotze ajuntaments catalans per estalviar energia als equipaments públics. Els resultats s'han presentat aquest divendres, dia 3 de març, en un acte públic a Can Massallera.

En el cas de Sant Boi, el 100% dels diners estalviats es destinaran a campanyes per auditar energèticament les llars (en especial, les que es troben en situació de pobresa energètica) per reduir el consum i la despesa energètica.

acte massallera 2

Els mesuraments s'han fet entre l'1 i el 28 de febrer. L'objectiu ha estat reduir els consums d'electricitat, gas i aigua de diverses escoles públiques respecte al consum mitjà registrat els tres darrers anys. Per aconseguir-ho s'han promogut bones pràctiques de consum energètic amb la implicació de personal, docents i alumnes. Les escoles de Sant Boi participants en la iniciativa han estat: Parellada, Rafael Casanova, Antoni Tàpies, Ciutat Cooperativa i Antoni Gaudí.

Els resultats

De les 5 escoles participants, totes han estalviat en electricitat (-35,17%), totes han estalviat en gas natural (-33,84%) i 2 han estalviat en aigua (-16,18% d'estalvi global). En conjunt, han estalviat en un sol mes 56.800 kWh d'energia i 97.700 litres d'aigua, que haurien tingut un import de 5.100 euros (l'estalvi generat representa una reducció global del 32% en relació a anys anteriors). Amb aquest estalvi s'ha evitat l'emissió a l'atmosfera de 12,64 tones de CO2, contribuint a la mitigació del canvi climàtic.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat