Plantada de vegetació a la marina del Parc Nou del Prat

Imprimeix

Uns 150 alumnes de l'escola Jaume Balmes i l'escola d'educació especial Can Rigol ajuden a repoblar la zona

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'ajuntament del Prat del Llobregat han organitzat una plantada de vegetació a la marina del Parc Nou, al Prat de Llobregat, un espai d'aiguamoll pensat per recrear i explicar la vegetació característica de delta del Llobregat, i on hi ha representades les principals espècies vegetals que creixen en aquest ecosistema. Moltes espècies d'ocells també la utilitzen com a zona de repòs, de cria o d'alimentació.

Durant els dies 1 i 2 de març, uns 150 alumnes de l'escola Jaume Balmes i l'escola d'educació especial Can Rigol ajudaran a repoblar la zona de marina d'aquest parc, que en els últims anys havia perdut la biodiversitat original.

Les jornades les dinamitzaran educadors ambientals de la Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai), que explicaran els valors ambientals del parc Nou i concretament de la marina, donaran a conèixer les espècies que es plantaran i donaran suport a l'hora de fer la plantació participativa.

Renovar la vida a la marina

Tenint en compte les diferents millores que s'han fet al Parc Nou els darrers anys, la seva funció estratègica per a un gran nombre de grups de visitants dels espais naturals del Delta del Llobregat i els diferents projectes d'educació ambiental que s'hi estan desenvolupant, l'AMB ha plantejat la proposta de millora ambiental de la marina, recuperant el projecte originari del parc Nou, per apropar aquest hàbitat propi del delta als usuaris del parc i donar-ne a conèixer els valors ambientals i de millora de la biodiversitat, augmentant alhora el valor paisatgístic de la zona.

Algunes de les espècies que s'hi plantaran són diferents tipus de jonc, el lliri groc o la salicària, entre altres.

Potenciant les activitats participatives

Actualment al Parc Nou, un dels 47 parcs de la Xarxa de Parcs Metropolitans, s'hi desenvolupen diferents projectes educatius i participatius, que posen en valor el parc i ofereixen als centres educatius i a la ciutadania diferents activitats que els apropen al seu entorn natural proper:

·         La Jugatecambiental del parc Nou, que dinamitza amb activitats familiars la descoberta del parc i altres relacionades amb el medi ambient, els diumenges de primavera i tardor.

·         En el marc del Programa d'Educació per la Sostenibiltiat de l'AMB, Compartim un Futur, s'ofereixen les activitats "Coneguem el parc Nou" i "Qui viu a l'estany?"

·         En el marc dels "Projectes participatius als parcs i platges metropolitanes" de l'AMB, es porta a terme un projecte de caixes-niu per a ocells i refugis per ratpenats amb l'IES les Salines.

Redacció / Foto: AMB