Detecten a Begues dues plagues més que afecten els arbres

L'escarbat morrut i la 'mosca drosophila' han alterat palmeres i arbres fruiters al Baix Llobregat Durant el que va d’any, els experts han detectat dues noves plagues procedents del sud-oest asiàtic: l'escarbat morrut de les palmeres -especialment afecta a la canària- i la mosca anomenada drosophila suzukii.

Aquesta plaga és "d’obligat comunicat, tractament o eliminació del exemplar afectat, amb la responsabilitat de les accions al propietari", segons han explicat aquest divendres fonts municipals.

“Per a fer front a la plaga o eliminar la palmera hi ha un protocol molt estricte”, han assegurat les mateixes fonts.  

 “No vetllar per suprimir la plaga es considera un delicte mediambiental”, han afegit. 

 Fins ara, l’Ajuntament de Begues ja ha tallat una palmera del carrer Sant Joan, per estar totalment irrecuperable.

 Mosca que pica la fruita fresca

L’altra plaga que afecta a cultius de la zona és la drosophila suzuki. Es tracta d’una mosca molt similar a la del vinagre, però amb la particularitat que pica la fruita fresca.

A  causa de l’efecte de la mosca, enguany s’han vist afectades algunes explotacions del Baix Llobregat.

L’Ajuntament de Begues està pendent dels resultats de l’experimentació que esta duent a terme el Departament d’Agricultura de la Generalitat, per tal d’establir els tractaments i calendaris de cara per a la propera campanya.

De moment els experts recomanen als propietaris d’explotacions actives o abandonades que “facin caure la fruita que resta a l’arbre, i que es faci una bona labor de llaurat o roturat de la terra per tal d’enterrar al màxim les pupes, i així evitar la seva eclosió”. I és que no s’ha demostrat que el compostatge sigui efectiu.

H. Marín | Foto:  Baiximágenes (Arxiu) 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix