Sant Boi torna a participar en la Marató de l'estalvi energètic

Imprimeix

També hi prenen part els Ajuntaments del Prat i Esplugues de Llobregat

Sant Boi Llobregat té intenció de donar visibilitat durant el mes de febrer -de l’1 al 28- al seu compromís amb l'eficiència i l'estalvi energètic, l'acció contra el canvi climàtic i la lluita enfront de la pobresa energètica. La ciutat baixllobregatina participarà en la segona edició de la Marató en què dotze ajuntaments catalans competiran amistosament per reduir els consums d'electricitat, gas i aigua dels seus equipaments públics.

En aquesta edició hi participaran cinc edificis de Sant Boi, concretament les escoles Parellada, Ciutat Cooperativa, Rafael Casanova, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies, que miraran de reduir els seus consums en relació als registrats en les mateixes dates de l'any passat.

Aquesta campanya de sensibilització i bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.

L’any passat

L'any 2016 Sant Boi va iniciar la primera edició juntament amb tres municipis més. Enguany hi participaran dotze ajuntaments: Badalona, El Prat, Esplugues, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Mataró, Pineda de Mar, Sant Boi, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i La Geltrú. En aquella edició es van generar a la ciutat 13.000 d'estalvi energètic, que s'han destinat ara íntegrament al Projecte d'agents contra la vulnerabilitat i la pobresa energètica d'acord amb els objectius de la campanya. Aquest projecte consisteix en la realització de visites a domicilis de famílies en situació de vulnerabilitat per fer-hi actuacions de millora i promoure millors hàbits de consum.

L'eficiència energètica és una política clau per al govern municipal de Sant Boi per la vinculació amb la lluita contra el canvi climàtic i contra la pobresa energètica. L'Ajuntament va reduir al llarg del 2016 en 500.000 euros la seva factura energètica global (-15%) i continuarà invertint enguany en enllumenat de baix consum per seguir generant estalvi i dedicant-lo a atendre necessitats socials de pobresa energètica.

Redacció / Foto: escola Parellada