Abrera comença un projecte de restauració forestal

Imprimeix

Els incendis dels anys 1994 i 2005 van afectar al voltant de les 265 hectàrees, un 14% de la superfície total cremada que va afectar també a tres municipis més

Els Ajuntaments d’Abrera, Castellbisbal, Rubí, Ullastrell, la Diputació de Barcelona i l’Associació de Propietaris Agro-Forestals han signat un conveni que permetrà durant els propers anys regenerar els boscos que van quedar afectats pels incendis dels anys 1994 i 2005. Aquests incendis varen afectar boscos d’aquests quatre municipis i, només a Abrera, la superfície afectada es va situar al voltant de les 265 hectàrees, un 14% de la superfície total cremada. El programa té previst una durada de quatre anys ampliables i una inversió, aportada per la Diputació de Barcelona, que se situarà al voltant dels 800.000 €.

mapa ruca

Durant aquests darrers anys, al no realitzar-se cap actuació sobre els boscos afectats, la vegetació s’ha regenerat de forma descontrolada. Per aquest motiu es realitzaran treballs d’esclarissada i sanejament dels boscos com a prevenció de possibles incendis forestals, potenciant la seva explotació a més de realitzar tasques de repoblament amb espècies autòctones, tal com alzines i roures, en aquells indrets on calgui.

Associació de Propietaris Agro-Forestals

Per a tirar endavant tot el projecte, encapçalat per la Diputació de Barcelona, organisme amb una àmplia experiència en aquest àmbit i amb el total suport dels ajuntaments afectats, s’ha creat l’Associació de Propietaris Agro-Forestals d’Abrera, Castellbisbal, Rubí i Ullastrell, la RUCA, entitat que serà l’encarregada de gestionar i executar el projecte amb el suport de tots els organismes signants del conveni.

Redacció / Foto: Bombers Generalitat