L’Atrium de Viladecans obté el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

Imprimeix

Amb aquesta concessió ja disposa del distintiu en la categoria d’equipaments escènics i centres d'art visual

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental al Teatre Auditori Atrium de Viladecans. Amb aquests atorgaments ja són cinc els equipaments culturals catalans que disposen del distintiu en la categoria d’equipaments escènics i centres d'art visual.

El Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental és el sistema català d’etiquetatge ecològic. El sistema pretén reconèixer aquells productes i serveis que compleixen uns requisits ambientals més enllà de la normativa vigent. En el cas dels equipaments escènics i dels centres d'art visual, l’ecoetiqueta té en compte criteris d’estalvi i eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, així com l’estalvi d’aigua, la gestió dels residus, la compra de productes ecoetiquetats, la mobilitat, la formació ambiental dels treballadors i també la comunicació i la promoció entre els usuaris i treballadors. Aquest últim criteri és de gran importància a causa de l’elevada afluència de visitants que reben i el seu potencial pedagògic.

Per minimitzar els impactes ambientals dels equipaments, el distintiu fomenta la recopilació de dades perquè se’n pugui fer l’avaluació i el seguiment, esdevenint una eina fonamental per als responsables dels equipaments en la presa de decisions per a una correcta i millor gestió.

Redacció / Foto: Arxiu