Collbató, el municipi baixllobregatí que més recicla

La nostra comarca supera la mitjana de reciclatge a Catalunya

L’Agència de Residus de Catalunya ha fet públiques les dades de residus generats durant l’any 2015 a l’àrea metropolitana de Barcelona, segons informa l’ACN. En total s’han generat 2,2 milions de tones, un 1,04% més que l’any anterior, amb una mitjana d’1,22 quilos per habitant i dia –la mitjana catalana és 1,35 quilos diaris per habitant. Pel que fa als índex de reciclatge, la comarca que millor recicla és el Maresme, que recull selectivament un 34,5% dels residus. L’índex més baix, en canvi, el té el Garraf (27,32). Per municipis, els que més reciclen són Matadepera (77,28%), al Vallès Occidental; Aiguafreda (73,41%), Tagamanent (73,26%) i Sant Antoni de Vilamajor (65,66%), al Vallès Oriental, i Collbató (66,61%), al Baix Llobregat.

L’índex mig de reciclatge del conjunt de comarques de l’àrea metropolitana és del 28,97%, lleugerament per sota de la mitjana de Catalunya, que és del 30,48%. A banda del Maresme, també el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Vallès Oriental superen la mitjana de reciclatge a Catalunya, mentre que el Garraf és la que se situa clarament per sota. A més de ser la comarca que menys recicla, el Garraf és també al que més residus genera per habitant, 587,37 quilos anuals per habitant. A l’altre costat de la balança hi ha el Vallès Occidental, amb 400,20 quilos de residus per habitat i any.

Pel que fa a la situació global de Catalunya, l’any 2015 es van generar 3,7 milions de tones de residus municipals, que corresponen a 1,35 quilos de deixalles per habitant i dia. Això representa un lleuger repunt respecte l’any anterior –1,33 quilos per habitant i dia. Del total dels residus municipals, es van recollir selectivament el 39%, és a dir, 1,4 milions de tones, que suposa un 3,7% d’increment respecte el 2014.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix