SEAT canviarà l’enllumenat exterior per il·luminació LED

L’acord entre la fàbrica automobilística i Philips Lighting permetrà a l’empresa un estalvi energètic del 80%

 SEAT il·luminarà la seva fàbrica de Martorell de la mà de Philips Lighting. Ambdues companyies han signat un acord per canviar tot l'enllumenat exterior de la fàbrica de Martorell per il·luminació LED connectada, més eficient i sostenible, que permet a la companyia obtenir un estalvi energètic del 80%, corresponent a més de 900 MWh a l'any. Aquesta acció s'emmarca en l'estratègia mediambiental de SEAT, denominada Ecomotive Factory, que el seu objectiu és tenir una fàbrica eficient, sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

El projecte inclou el canvi de la il·luminació dels carrers interns de la fàbrica i dels aparcaments exteriors, substituint els fanals i focus actuals per il·luminació tipus LED. Aquest tipus d'enllumenat consumeix al voltant d'un 80% menys d'electricitat que els llums convencionals i té una vida útil més llarga, en poder funcionar durant unes 45.000 hores, la qual cosa suposa cinc vegades més que un llum convencional. D'aquesta manera, es canvien per una il·luminació més eficient en termes mediambientals més de 1.200 lluminàries, un recorregut que equivaldria a 30 km en línia recta i amb el qual es podria il·luminar de forma sostenible gairebé tres vegades l'avinguda Diagonal de Barcelona.

Com explica Joan Carles Casas, responsable de Ecomotive Factory, “l'objectiu de SEAT és reduir, fins a 2018, el consum de recursos per cada vehicle produït en un 25%. Això implica disminuir indicadors clau com el consum d'energia, les emissions de CO2, la generació de residus, l'ús d'aigua i les emissions de dissolvents”. “La unió amb Philips Lighting ens permet avançar cap a una fàbrica més eficient i sostenible” ha afegit.

“El projecte d'eficiència energètica de la fàbrica de SEAT a Martorell s'ha realitzat sota un model de servei LAAS (Light As A Service), que ens permet portar la llum un pas més enllà de la il·luminació, convertint a Philips Lighting en partner de SEAT en la prestació dels serveis” afirma David Martínez, responsable d'il·luminació per a Indústria en Philips Lighting. “Paral·lelament, aquest nou model respon a un canvi de paradigma en la societat i les empreses, on la sostenibilitat i els patrons de l'economia circular prenen un paper cada vegada més rellevant.”

Telegestió
A més, aquest projecte permet als equips de manteniment de SEAT controlar online i a temps real les necessitats lumínicas de la companyia punt a punt, així com la gestió de l'inventariat amb la geolocalización de les lluminàries. A través del sistema punt a punt Philips CityTouch, SEAT té un control absolut de la instal·lació, obté informació en directe de cada punt de llum i pot supervisar les millores en la gestió de la despesa energètica, així com el de manteniment.

Actualment, SEAT està valorant el canvi de la il·luminació interior dels tallers productius, àrees logístiques i zona d'oficines per tecnologies més eficients. Amb aquesta mesura, que SEAT espera poder implantar en els propers anys, la companyia explicaria a Martorell amb un complex 100% ecoil·luminat.

Redacció / Fotos: SEAT

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix