Demà es presenta el projecte de millora de l'espai natural El Remolar

Imprimeix

A la zona que ocupava l’antic càmping Toro Bravo s'han millorat els hàbitats i l'estat de conservació i sanitari de la pineda de pi pinyer

Demà divendres, 2 de desembre, a les 11.30 hores, representants de la Diputació de Barcelona i de l'Obra Social "la Caixa" presentaran el projecte que ha permès diverses intervencions de restauració de l'Espai Natural del Remolar, al delta del Llobregat, que des de l'any 1960 i fins al 2005 va estar ocupat pel càmping Toro Bravo i que l'any 2007 AENA va cedir-ne la gestió a l'Ajuntament de Viladecans.

Per a ús públic

L'objectiu de l'actuació, més enllà de comptar amb un espai natural ben conservat enmig d'una zona fortament artificialitzada, és posar a disposició de la societat per al seu gaudi i benestar, amb programes de recerca i educació ambiental i el seu ús públic per a la passejada i el descans en un entorn saludable.

Gràcies al projecte, que ha comptat amb l'assessorament de la Fundació AccióNatura i el CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), s'han millorat els hàbitats i l'estat de conservació i sanitari de la pineda de pi pinyer, augmentant la pervivència i vigorositat de l'albereda i eliminat les espècies al·lòctones o invasores.

La inversió realitzada és de 43.455 euros aportats per la Fundació Bancària "la Caixa". En l'execució dels treballs hi participen set persones en risc d'exclusió social pertanyents a la Fundació Nou Xamfrà, centre especial de treball, i Passar Via, empresa d'inserció.

Redacció / Foto: Pineda Remolar