Es presenta a Molins de Rei el projecte Vies Blaves

La Diputació de Barcelona invertirà en els propers anys un total de 25 milions d’euros per fer transitable la llera de tot el Llobregat

La Diputació de Barcelona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, ha engegat un projecte de rehabilitació de la llera del riu Llobregat i els seus afluents Anoia i Cardener que, sota la denominació “Vies Blaves”, establirà recorreguts i convertirà en transitables més de 300 quilòmetres a la vora del riu per tal que s’hi puguin fer excursions a peu o recorreguts en mitjans no motoritzats com la bicicleta o el cavall. L’objectiu del projecte és posar en valor la natura i el patrimoni de les comarques de Barcelona i fer que siguin un motor d’atracció turística a l’interior del país. L’envergadura del projecte el converteix en únic al sud d’Europa.

En un acte organitzat a la Federació Obrera pel Cercle d’Infraestructures i BCN Content Factory, el vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que la columna vertebral del projecte de les Vies Blaves gira a l’entorn del riu Llobregat, l’únic que neix i mor a la demarcació de Barcelona. La Via Blava Llobregat recorrerà 186 quilòmetres al llarg de les comarques del Berguedà, el Bages, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès. Començarà a les fonts de Castellar de N’Hug i finalitzarà a la desembocadura del Prat de Llobregat, i passarà per llocs com Sant Benet de Bages, Montserrat i, també, per Molins de Rei.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha qualificat el projecte de “molt important” i ha assegurat que “Molins de Rei jugarà un paper clau i estratègic en aquest eix turístic, sobretot tenint en compte que també és el punt més proper i més accessible al parc de Collserola i, per tant, a tot el nostre patrimoni natural”. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha destacat que “una de les virtuts principals d’aquesta iniciativa és que dues administracions supramunicipals com la Diputació i l’Àrea Metropolitana fan projectes globals a partir de les necessitats expressades pels municipis.”

Actuacions

Al llarg del riu es faran actuacions per millorar el recorregut de la vora del curs fluvial, recuperar camins històrics i elements patrimonials i paisatgístics, i convertirà en accessibles espais naturals fins ara desconeguts o descuidats perquè la ciutadania en pugui gaudir. També s’obriran noves connexions i s’establiran relacions de mobilitat sostenible entre els municipis del Llobregat, fet que contribuirà a la cohesió del territori. Les diferents actuacions previstes permetran recuperar la història del Llobregat i convertir el riu i la seva llera en un recurs paisatgístic, natural, cultural i patrimonial que millorarà la qualitat de vida dels veïns i alhora atraurà turisme interior i exterior. A més dels 186 quilòmetres de Via Blava Llobregat que es podran recórrer a peu també s’adequaran 110 quilòmetres de variants i accessos. Part del recorregut ja està rehabilitat i en funcionament, especialment el tram final, des del Pont del Diable de Martorell fins a la desembocadura del riu i la resta s’anirà adequant els propers anys.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix