El I Congrés Català de Pobresa Energètica, amb participació santboiana

Imprimeix

L'Ajuntament va presentar una ponència sobre les actuacions municipals que es duen a terme a la ciutat en matèria de vulnerabilitat i pobresa energètica

Sant Boi de Llobregat va participar en el primer Congrés Català de Pobresa Energètica que es va celebrar a Sabadell. 400 congressistes i 80 ponents van prendre part en el congrés. La trobada va servir per donar a conèixer la Declaració de Sabadell, que alerta de la situació d’urgència existent davant la pobresa energètica i reclama una resposta sòlida i adequada de les administracions i la coresponsabilitat de les empreses subministradores. En una taula rodona sobre 'Experiències Metropolitanes', el consistori baixllobregatí va presentar una ponència sobre les actuacions municipals que es duen a terme a la ciutat en matèria de vulnerabilitat i pobresa energètica

Cal destacar que de gener a octubre d'enguany, l'Ajuntament va destinar 145.000 euros a assumir el cost de més de 2.000 factures de llum, gas o aigua de llars de la ciutat. Un total de 550 famílies santboianes en situació de vulnerabilitat van rebre aquests ajuts destinats a cobrir necessitats bàsiques i combatre la pobresa energètica.

A més, l'Ajuntament va fer més de 500 informes d'exclusió per evitar talls per part de les empreses subministradores i va organitzar cursos preventius d'estalvi energètic per a col·lectius en situació de risc. En acabar l'any, s'hauran fet 100 auditories d'eficiència energètica a llars de la ciutat. Al febrer, a més, Sant Boi va participar en la I Marató de l’Estalgia.

Nou Projecte

Ja està en marxa des d’aquest novembre un projecte innovador contra la pobresa energètica que permetrà a 170 famílies incorporar millores substancials en els hàbits de consum. Tres persones treballaran durant 6 mesos amb aquesta finalitat (dos agents energètics i una treballadora social) gràcies a un pla d'ocupació i rebran 100 hores de fomació especialitzada.

L'Ajuntament de Sant Boi també ha moderat un debat sobre el model energètic més apropiat per acabar amb la pobresa energètica i ha participat en la taula rodona 'La ciutat integradora, quan la realitat s'obre pas', on ha defensat l' aplicació d'avenços tecnològics (com els sistemes de control energètic instal·lats als edificis municipals) que puguin ser útils a la ciutadania, estalviant energia i donant un servei més confortable i segur.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat