El Parc Agrari impulsa la producció de diferents varietats de col i bròcoli

Imprimeix

El projecte ha de permetre la producció d’aquestes hortalisses per a la seva comercialització en un segment en creixement per la demanda en el sector alimentari i de restauració

Productors del Parc Agrari del Baix Llobregat van poder conèixer noves varietats de col (bràssiques) d'alt valor afegit i adaptades a les condicions d'aquest territori, a partir del  projecte desenvolupat per la Fundació Miquel Agustí de la Universitat Politècnica de Catalunya. El projecte ha de permetre la producció de noves varietats d'aquestes hortalisses per la seva comercialització i competir en el segment de les bràssiques, de creixent demanda en el sector alimentari i de restauració.

El projecte té com a objectiu posar a disposició dels agricultors del Parc Agrari del Baix Llobregat més de 100 varietats diferents del gènere bràssica, procedint-se a la caracterització i valoració de totes elles, per associar-les a segells de qualitat objectiva per tal que els consumidors identifiquin de manera més senzilla els valors afegits que presenten.

Primera fase

En una primera fase, s'inclouran varietats tradicionals, varietats millorades i híbrids comercials. Durant el cultiu es durà a terme la caracterització agromorfològica i alhora s'avaluaran qualitativament per part dels productors.

Cada any, amb les dades de caracterització i les avaluacions es decidirà quines varietats tenen interès i per tants seran sembrades l'any següent i quines deixaran de formar part de l'estudi. La previsió és que s'aniran reduint el nombre de varietats a avaluar i això permetrà augmentar el nombre de caràcters, incloent-hi així aspectes de rendiment, valors sensorial, resistència a patologies i valor nutricional.

Fundació Miquel Agustí - UPC

La Fundació Miquel Agustí és un equip de recerca que es posa a disposició del sector agrícola i la societat en general per impulsar la recerca entorn les varietats agrícoles tradicionals catalanes i promoure els productes autòctons de la nostra terra. Treballem colze a colze amb el sector agroalimentari per millorar l'eficiència dels seus processos i la qualitat organolèptica i nutritiva dels seus productes.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona