Millores en els parcs de Sant Joan Despí per millorar la biodiversitat

Imprimeix

L’objectiu és potenciar encara més el seu caràcter educatiu a l’entorn del medi natural.

Aquest estiu, s'han realitzat actuacions als parcs metropolitans de Sant Joan Despí per tal de continuar millorant la seva biodiversitat alhora que seguir potenciant el seu caràcter educatiu a l'entorn del medi natural. Al llac sud del parc de Torreblanca s'ha instal·lat un sistema d'illes flotants i al parc de la Fontsanta s'ha habilitat una Aula d'Educació Ambiental.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha instal·lat un sistema d'illes flotants al llac situat a la zona sud del Parc de Torreblanca. La funció d'aquestes illes és millorar la qualitat de l'aigua (reduint o eliminant la utilització de productes químics per la seva depuració), disposar de zones de reservori per a la fauna i contribuir a la millora paisatgística.

Aula d’Educació Ambiental

D'altra banda, a l'altre gran parc de Sant Joan Despí, el Parc de la Fontsanta, l'AMB ha instal·lat una Aula d'Educació Ambiental que permetrà vertebrar les activitats de caràcter educatiu i lúdic que es realitzen al parc, acollir la Jugatecambiental, i disposar d'un espai ampli per realitzar activitats en un espai interior. Aquesta aula també disposa de lavabos i d'un espai de magatzem.

El parc també disposa d'un altre recurs educatiu com ho és el Jardí de les Papallones, on es desenvolupen activitats de seguiment de la biodiversitat.

Redacció / Foto: Aj. Sant Joan Despí