AENA atén la demanda de l’Ajuntament de Gavà sobre els sorolls dels avions

Realitzarà mesuraments acústics als habitatges afectats pel gir a mar que permetrà determinar l’impacte acústic real dels sobrevols.

AENA realitzarà, aquest dijous 21 de juliol, mesuraments acústics a la zona de Gavà afectada pel gira mar que realitzen els avions. L’ens aeroportuari respon així a la demanda que Gavà va exposar en el Grup Tècnic de Soroll després de detectar, a principis de 2016, que els mesuraments acústics realitzats a la zona de platja que limita amb Viladecans (Ballena Alegre) donaven resultats erronis comparativament amb els d’altres anys. També es mesurarà el soroll a la zona on es van detectar les errades, per poder fer una anàlisi comparativa i extrapolar els possibles resultats. Els mesuraments es realitzaran conjuntament amb personal especialitzat de la Universitat Politècnica de Madrid.

Satisfacció

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha mostrat la seva conformitat amb aquesta campanya “que ens permetrà saber l’impacte real dels sobrevols en mesos de màxima capacitat de l’aeroport”. Així li fa saber a la directora de Planificació i Medi Ambient d’AENA, Amparo Brea, en una carta en la qual també li suggereix que es prenguin les mesures adients per poder respondre amb celeritat a qualsevol anomalia que es detecti en els equips de mesurament. Sánchez sol·licita, a més, “que les dades d’impacte acústic es presentin comparativament en temps i ubicació en el Grup de Treball Tècnic de Soroll per tal de poder detectar fàcilment qualsevol irregularitat o errada que es pugui produir.

A la mateixa carta, Sánchez ha refermat el rebuig de Gavà a l’aplicació de qualsevol configuració de vols que requereixi aterratges per la tercera pista, tot manifestant la seva queixa en relació als 3 aterratges que van succeir la matinada del passat 11 de juliol, tot i ser per causes justificades.

Redacció / Foto: AAVV Gavà Mar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix