L’Ajuntament de Castellví vol retirar l’antena mòbil del barri del Taió

Les emissions de les diferents instal·lacions estan per sota dels nivells màxims permesos per la normativa.

Les antenes de telefonia mòbil que hi ha a Castellví de Rosanes emeten totes molt per sota dels nivells màxims de referència fixats per la normativa vigent, segons que es conclou de l’anàlisi dels camps electromagnètics d’aquestes antenes sol·licitades per l’equip de govern municipal a la Diputació de Barcelona. Els valors registrats es troben en un rang que oscil·la entre el 5 i el 10%, aproximadament, dels nivells màxims permesos pel Reial Decret 1066/2001.

No obstant això, el govern municipal ha sol·licitat a l’empresa Vodafone que apagui i retiri l’antena que té al barri del Taió, complint així amb l’acord plenari del 2 d’abril del 2013, en què el ple instava l’Ajuntament a realitzar tots els tràmits necessaris per a la retirada de l’antena de telefonia mòbil del dipòsit d’aigües del barri del Taió. “El que hem fet és demanar a Vodafone que tanqui i apagui l’antena del Taió perquè el ple ja ho va aprovar en el seu dia”, explica l’alcalde, Joan Carles Almirall. Amb la normativa vigent, l’empresa pot posar l’antena on consideri adient, però des de l’equip de govern s’ha insistit a Vodafone perquè retiri l’antena que té al Taió i que en cas que consideri que s’ha de millorar la cobertura a la zona, es busqui una ubicació alternativa allunyada d’habitatges. “Les possibles ubicacions no estan en absolut definides, i en cas que Vodafone s’avingués a treure l’antena del Taió i la volgués posar en un altre indret, fora de les zones d’habitatges, es preguntarà als veïns i veïnes si la volen o no”, afegeix l’alcalde. Almirall va explicar davant del ple aquestes dues actuacions engegades per l’equip de govern i va voler deixar clar que malgrat les accions fetes pel govern en relació a les antenes de telefonia mòbil “això no vol dir que estiguem acceptant l’antena, que quedi clar.”


R
edacció / Foto: Aj. Castellví de Rosanes

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix