Nova trobada per lluitar contra la contaminació atmosfèrica a la comarca

Representants polítics i tècnics dels nou ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que formen part de la taula es van reunir al Papiol per posar en comú els avenços fets per defensar la qualitat de l’aire al territori.

Nou ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Castellbisbal, El Papiol, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Corbera), que lluiten decididament contra la contaminació atmosfèrica, es van tornar a reunir per compartir els avenços fets des de la seva primera trobada (el 20 de gener a l’Ajuntament de Castellbisbal). Cal recordar que en el municipi vallesà es van constituir a taula de treball municipal com un grup de pressió i de treball per tractar de forma específica la problemàtica de les emissions provinents de les activitats industrials i les infraestructures situades en la seva àrea.

Moció i reconeixement

En la segona reunió, que va tenir com a amfitrió l’Ajuntament del Papiol, els representants polítics i tècnics assistents van aprovar una moció per constituir un òrgan per treballar de forma integrada i coordinada en defensa de la millora de la qualitat de l’aire per part del Ple dels ajuntaments de (Castellbisbal, El Papiol, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat. A aquests ajuntaments se’ls ha sumat Corbera de Llobregat.

Una altra fita important que s’ha aconseguit ha estat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya hagin reconegut la taula i l’hagin integrada en els seus òrgans de funcionament. De fet, l’AMB ha manifestat el seu interès a representar el grup de nou municipis i els ha donat suport en el seu pla específic supramunicipal centrat en la indústria i, fins i tot, està estudiant la forma de vehicular-lo i concretar-lo.

Redacció / Foto: Aj. El Papiol

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix