Un dispositiu de vigilància permet a la Gavina Corsa que nidifiqui

Imprimeix

Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Policia Portuària i Guardes Marítims mantenen un operatiu les 24 hores del dia per preservar la zona i permetre la reproducció d’aquesta au a l’illa del Molí (Delta del Llobregat).

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient, conjuntament amb mossos de El Prat de Llobregat, Agents Rurals, Policia Portuària de Barcelona i Guardes Marítims van iniciar a mitjan mes d’abril un dispositiu de vigilància de les nidificacions de la Gavina Corsa (Larus audouinii).

La Gavina Corsa és endèmica del Mediterrani, és a dir, que a tot el món només cria a les costes d’aquest mar. Com la majoria d’ocells marins, és un ocell colonial i les colònies estan normalment ubicades a illots i penya-segats on busquen refugi de les molèsties provocades per l’ésser humà o pels predadors.

Al Delta del Llobregat, on es poden trobar alguns centenars d’exemplars, la zona de nidificació es troba en perill de desaparició com a conseqüència entre d’altres,

de les molèsties produïdes pels pescadors, una activitat prohibida donat que es tracta d’una zona de refugi de pesca.

Aquest dispositiu es manté de forma diària les 24 hores del dia i com a resultat s’ha identificat i denunciat una trentena de pescadors i algunes embarcacions emprades en la pesca en zona prohibida. Aquestes accions de preservació han permès que unes 150 parelles de Gavina Corsa nidifiquessin a l’illa del Molí.

Anellament

Finalment, el dia 9 de juny de 2016 s’ha realitzat l’anellament d’uns 60 pollets de Gavina Corsa en aquesta illa i s’espera que l’any vinent s’incrementi el nombre de parelles nidificants i per tant, el naixement de pollets d’aquesta espècie.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra