Les escoles El Brot i Joan Perich guanyen els premis HIDRUS

Imprimeix

Els guardons convocats per Aigües Ter Llobregat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i del Departament de Territori i Sostenibilitat, s’inscriuen als actes del Dia Mundial del Medi Ambient.

Les escoles El Brot i Joan Perich, de Sant Joan Despí han estat les guanyadores de la primera edició dels premis de dibuix i redacció que convoca Aigües Ter-Llobregat Concessionària de la Generalitat de Catalunya SA (ATLL), l’empresa que gestiona l'abastament d'aigua en alta a les comarques de Barcelona.Els premis han estat lliurats, aquest dilluns, per l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, la directora territorial del Departament de Territori i Sostenibilitat, Mercè Santmartí, i el director general d’ATLL, Alfredo Gutiérrez.

El director de l’ACA, Jordi Agustí, ha remarcat l’esforç de les administracions i les empreses operadores per garantir-nos l’aigua 365 dies l’any, i la importància que “les noves generacions prenguin consciència del valor de l’aigua i dels petits gestos que podem fer a casa per tenir-ne cura i estalviar-la.”

Alumnat de primària i secundària

Els guardons s’adrecen als centres escolars de Sant Joan Despí i s’inscriuen en els actes del Dia Mundial de l'Aigua (22 de març) i el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). L’objectiu  és promoure i fomentar l'ús responsable i sostenible de l'aigua entre l'alumnat de primària i de secundària. Els premis formen part del programa d’educació ambiental HIDRUS que organitza ATLL, i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Uns 18.000 escolars en 15 anys

Mitjançant l'elaboració d'un dibuix o d'una redacció, es pretén que els alumnes reflexionin sobre la importància de l'aigua per a la vida, per a la conservació del medi ambient i com a element indispensable per la salut i el benestar de les persones així com per al desenvolupament dels pobles i les ciutats.

Més de 18.000 escolars han participat al programa HIDRUS durant els darrers 15 anys. El programa consisteix en la realització de tallers educatius i visites a les instal·lacions i infraestructures de gestió dels serveis del cicle de l’aigua com la planta potabilitzadora de Cardedeu, la Roca del Vallès i Llinars (Vallès oriental) o  la dessalinitzadora del Prat de Llobregat.

Redacció / Fotos: Generalitat de Catalunya