Els escolars espluguins descobreixen un nou itinerari botànic

Una publicació feta per l’AMB permet conèixer les espècies vegetals singulars del parc de Can Vidalet.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, han presentat avui al parc de Can Vidalet, el nou itinerari botànic del parc de Can Vidalet. L'acte s'ha fet davant de diversos escolars de la ciutat baixllobregatina que han participat en activitats pedagògiques mediambientals en el parc mateix. L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i el director de Serveis de l'Espai Públic de l'AMB, Xavier Segura, han assistit a la jornada per saludar l'alumnat i el professorat.

Una guia

Aquesta publicació, elaborada per l'AMB en col·laboració amb l'Ajuntament, és una eina que ajuda a la descoberta del parc i de la gran diversitat d'espècies vegetals de gran valor botànic i patrimonial que l'habiten, algunes de les quals són úniques a tota la xarxa de parcs metropolitans. L'itinerari conté 25 fitxes explicatives de les espècies més destacades del parc, on s'hi pot trobar la descripció, l'origen, l'ús i la singularitat.

La guia s'ha donat a conèixer a un grup de 200 alumnes de quart i cinquè de primària, provinents de cinc escoles diferents d'Esplugues de Llobregat (Can Vidalet, Joan Maragall, Matilde Orduña, Prat de la Riba i Utmar), que han realitzat un circuit de tres activitats:

  • Itinerari botànic seguint la publicació de l'AMB i l'Ajuntament d'Esplugues
  • Testing de biodiversitat de les espècies d'invertebrats del parc
  • Taller de calcat d'espècies vegetals presents al parc

Parc espluguí

El parc de Can Vidalet es troba a la part baixa d'Esplugues de Llobregat, molt a prop del límit amb l'Hospitalet de Llobregat. Ocupa una superfície de 38.000 m2 i està envoltat d'una zona amb una alta densitat de població. Això el converteix en un dels grans pulmons verds de la ciutat. El parc constitueix un espai de gran valor ambiental i social, i ofereix a la ciutadania un espai per al lleure, la socialització i l'apropament a la natura.

Igual que als altres parcs metropolitans, l'AMB en gestiona el manteniment integral prioritzant la sostenibilitat de l'espai, que ajuda tant a esponjar la trama urbana com a millorar la qualitat de l'aire. Així, el parc està equipat amb un sistema de reg intel·ligent telegestionat, i compta amb espècies vegetals autòctones, que requereixen poc manteniment. Entre aquestes espècies hi predominen les alzines i els pins blancs, alguns d'ells centenaris.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix