Sant Joan Despí organitza una setmana contra el canvi climàtic

Imprimeix

com una xerrada amb el meteoròleg Francesc Mauri, i l'investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques i expert en contaminació, Xavier Querol.

Coincidim amb el Dia del Medi Ambient, el 5 de juny, Sant Joan Despí ha preparat un programa d'activitats que, sota el títol Petites accions, grans canvis, ens ajudaran a conscienciar-nos sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències. L'objectiu és obrir una porta al coneixement, la reflexió i també a les accions que dia a dia ja fan les ciutats –i els seus ciutadans i ciutadanes– per reduir els efectes negatius del canvi climàtic. Les activitats, que s’estan realitzat des del passat 27 de maig, es realitzaran fins al 5 de juny. El tret de sortida va ser una exposició que ens explica què és el canvi climàtic i quines són les accions que podem fer per reduir els seus efectes. La mostra serà al Centre Cultural Mercè Rodoreda del 27 de maig al 3 de juny. D'altra banda, el dijous 2 de juny, a les 19 h, a la Sala Aloma del Centre Cultural Mercè Rodoreda, el meteoròleg del Telenotícies de TV3, Francesc Mauri i l'investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i expert en contaminació, Xavier Querol,  faran les xerrades El canvi climàtic, i jo què puc fer?, i Diagnosi de la qualitat de l'aire urbà i possibles solucions, respectivament. 

L'acte central es farà el 5 de juny al parc de la Fontsanta on durant tot el matí hi haurà tallers a la jugateca ambiental (de 12 a 13.30 h); es crearà el mandala Jo estimo la terra i, a més a més, hi haurà un espai dedicat a la mobilitat sostenible. Allà es farà un taller per guarnir la bici; un espai Bicibox on es podran provar com funcionen les bicicletes elèctriques; un circuit de seguretat viària amb bici, l'activitat Ciclem per Sant Joan Despí, una passejada en bici per la xarxa de carrils destinats a aquest vehicle i una activitat d'iniciació a la marxa nòrdica on s'explicaran com aprendre a caminar amb pals. Després es farà una passejada pel Camí Saludable 2, de 6,3 km (amb sortida i arribada al parc). En acabar les activitats es farà el sorteig d'una bicicleta elèctrica cedida per Bicibox. Amb l'objectiu de fer partícep la ciutadania a través de les xarxes socials s'ha organitzat un concurs d'Instagram on es convida a la ciutadania a compartir les accions que fan en el dia a dia per lluitar contra el canvi climàtic. El guanyador rebrà com a premi una taula d'hort urbà que es lliurarà coincidint amb la xerrada que es farà el dijous 2 de juny.

Compromís de les entitats

Per últim, l'Ajuntament ha convidat les entitats a signar una carta de compromís amb el canvi climàtic on poden donar suport a difondre i promoure els valors relacionats amb la cura i el respecte al medi ambient i quines són les accions que estan disposats a portar a terme o que ja realitzen per lluitar contra el canvi climàtic.

Redacció / Foto: Aj. Sant Joan Despí