Sant Joan Despí organitza una setmana contra el canvi climàtic

com una xerrada amb el meteoròleg Francesc Mauri, i l'investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques i expert en contaminació, Xavier Querol.

Coincidim amb el Dia del Medi Ambient, el 5 de juny, Sant Joan Despí ha preparat un programa d'activitats que, sota el títol Petites accions, grans canvis, ens ajudaran a conscienciar-nos sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències. L'objectiu és obrir una porta al coneixement, la reflexió i també a les accions que dia a dia ja fan les ciutats –i els seus ciutadans i ciutadanes– per reduir els efectes negatius del canvi climàtic. Les activitats, que s’estan realitzat des del passat 27 de maig, es realitzaran fins al 5 de juny. El tret de sortida va ser una exposició que ens explica què és el canvi climàtic i quines són les accions que podem fer per reduir els seus efectes. La mostra serà al Centre Cultural Mercè Rodoreda del 27 de maig al 3 de juny. D'altra banda, el dijous 2 de juny, a les 19 h, a la Sala Aloma del Centre Cultural Mercè Rodoreda, el meteoròleg del Telenotícies de TV3, Francesc Mauri i l'investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i expert en contaminació, Xavier Querol,  faran les xerrades El canvi climàtic, i jo què puc fer?, i Diagnosi de la qualitat de l'aire urbà i possibles solucions, respectivament. 

L'acte central es farà el 5 de juny al parc de la Fontsanta on durant tot el matí hi haurà tallers a la jugateca ambiental (de 12 a 13.30 h); es crearà el mandala Jo estimo la terra i, a més a més, hi haurà un espai dedicat a la mobilitat sostenible. Allà es farà un taller per guarnir la bici; un espai Bicibox on es podran provar com funcionen les bicicletes elèctriques; un circuit de seguretat viària amb bici, l'activitat Ciclem per Sant Joan Despí, una passejada en bici per la xarxa de carrils destinats a aquest vehicle i una activitat d'iniciació a la marxa nòrdica on s'explicaran com aprendre a caminar amb pals. Després es farà una passejada pel Camí Saludable 2, de 6,3 km (amb sortida i arribada al parc). En acabar les activitats es farà el sorteig d'una bicicleta elèctrica cedida per Bicibox. Amb l'objectiu de fer partícep la ciutadania a través de les xarxes socials s'ha organitzat un concurs d'Instagram on es convida a la ciutadania a compartir les accions que fan en el dia a dia per lluitar contra el canvi climàtic. El guanyador rebrà com a premi una taula d'hort urbà que es lliurarà coincidint amb la xerrada que es farà el dijous 2 de juny.

Compromís de les entitats

Per últim, l'Ajuntament ha convidat les entitats a signar una carta de compromís amb el canvi climàtic on poden donar suport a difondre i promoure els valors relacionats amb la cura i el respecte al medi ambient i quines són les accions que estan disposats a portar a terme o que ja realitzen per lluitar contra el canvi climàtic.

Redacció / Foto: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix