ERC-Gavà anirà a Europa per denunciar la tala d’una pineda

Imprimeix

També reclamarà que les administracions responsables s'ocupin de la correcta execució de la directiva europea i l'establiment de mecanismes de control i supervisió necessaris perquè casos com aquest no es tornin a repetir.

ERC-Gavà denunciarà a la Comissió Europea la destrucció forestal d'una parcel·la de propietat municipal a la Pineda, al barri de Gavà Mar, encarregada fa dues setmanes per l'equip de govern (PSC-CiU) de l'Ajuntament, per habilitar un aparcament d'estiu per a vehicles, tal com va publicar ahir La Premsa del Baix.

Segons els republicans, l'operació ha suposat la tala desmesurada de fins a 160 dels 191 pins preexistents, cosa que significa una reducció del recobriment arbori de més del 60%. Segons la normativa municipal, com a mínim, caldria haver-ne deixat 93 exemplars (el triple). El pi pinyer és una espècie que està especialment protegida a aquesta zona, declarada espai d'interès comunitari per la Directiva europea Hàbitats. A més, ERC denuncia que en el decurs dels treballs de neteja s'ha malmès també la molsa que havia crescut a l'interior de la parcel·la i totes les orquídies silvestres que hi havia. Aquestes dues espècies naturals també estan protegides.

Davant d'aquesta greu agressió al patrimoni natural, Esquerra Republicana de Catalunya presentarà una pregunta i una petició a la Comissió Europea, el principal organisme comunitari, on denunciarà els fets i demanarà que s'obri una investigació i es sancioni als responsables. També es reclamarà que s'insti a les administracions responsables a ocupar-se de la correcta execució de la directiva europea a la Pineda i d'establir els mecanismes de control i supervisió necessaris perquè casos com aquest no es tornin a repetir.

El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà aquestes mateixes peticions al Ple de maig, que es celebrarà aquest dijous.

Redacció / Fotos: ERC-Gavà