L’ADF d’Olesa-Esparreguera col·labora amb Medi Ambient

Imprimeix

L’Agrupació de Defensa Forestal ha començat les actuacions de control del borrissol per prevenir incendis forestals.

El control, fet durant la primera quinzena del mes de maig, consisteix en l’aplicació d’aigua sobre el terreny cobert de borrissol en la zona de boscos de ribera del riu Llobregat, mitjançant ruixadors i mànegues instal·lades en el vehicle cuba del Departament de Medi Ambient i en el vehicle d’extinció d’incendis de l’ADF.

L’objectiu és eliminar la capacitat d’inflamabilitat de les masses cotonoses de borrissol i, per tant, reduir el risc d’ignició que suposa la propagació del foc pel borrissol que produeixen els arbres de ribera, bàsicament pollancres i àlbers.

El borrissol presenta una alta inflamabilitat per la seva estructura volàtil i lleugera, i poden ocasionar un risc d’incendi. Aquest borrissol té el seu origen en els pollancres o xops (Populus nigra) i els àlbers (Popules alba). La pol·linització d’aquestes espècies es realitza mitjançant el vent i després, en la primavera, els arbres alliberen les llavors. Aquest llavors són petites però presenten pèls llargs, i són conegudes col·loquialment com a borrissol. Aquesta actuació està inclosa dins del Pla Municipal de Prevenció d'Incendis Forestals. 

Redacció / Foto: Ajuntament d’Olesa de Montserrat