S’aprova la licitació de l'explotació del sistema de sanejament d'Abrera

Imprimeix

Aquest contracte pluriennal, amb una dotació de 13,2 milions d’euros, garantirà la gestió i explotació del servei de la depuradora en els propers quatre anys.

El Govern de la Generalitat ha aprovat autoritzar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a iniciar la licitació del contracte d’explotació i manteniment del sistema de sanejament d’Abrera per als propers quatre anys i la possibilitat de pròrroga de dos anys. El contracte té un pressupost de 13,2 milions d’euros i l’ACA obrirà el procediment de licitació corresponent durant el mes de juny. Es preveu l’adjudicació abans de final d’any perquè sigui operatiu des de l’1 de gener del 2017.

La depuradora d’Abrera, de tipus biològic, amb eliminació de nitrogen i fòsfor, està en servei des del 1994 i s’ha ampliat en dues ocasions (el 1999 i el 2012). La instal·lació dóna servei als municipis i nuclis d’Abrera (les Carpes, Santa Maria de Villalba, Ca la Cília); Olesa de Montserrat; Esparreguera; Collbató i el Bruc. Té una capacitat de tractament de 34.500 metres cúbics al dia i dóna servei a una població de 115.000 habitants equivalents (tracta les aigües residuals domèstiques urbanes i de les activitats econòmiques i industrials assimilables a urbanes).

Redacció / Foto: Arxiu