Gavà i Castelldefels reben el distintiu de les Banderes Blaves

Imprimeix

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.

El jurat internacional Bandera Blava 2016 ha concedit per a Catalunya un total de 122 banderes, de les quals 98 són per a les platges –entre les quals es troben la de Gavà i les de La Pineda i Lluminetes de Castelldefels- i 24 per als ports esportius. S’incrementa en nou el nombre de platges guardonades, que passen de 89 el 2015 a les 98 d’enguany. Pel que fa als ports, els 24 candidats presentats a l’edició 2016 obtenen la bandera blava.

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel·lent gestió ambiental.

Recupera el distintiu

La platja de Gavà ha estat una de les platges que ha obtingut el distintiu de bandera blava per aquest estiu 2016. D’aquesta manera la ciutat gavanenca recupera aquesta acreditació que va perdre l’any passat a causa d’un episodi de pluges que es van produir a l’agost de 2014 quan l’abocament directe d’aigua procedent de l’estat de la Murtra va fer que el resultat del mostreig a l’altura del càmping Tres Estrelles no fos excel·lent.

El 97% de les platges excel·lents

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany i de les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners. Cal destacar que durant l’estiu de 2015 el 97% de les zones de bany litorals (242 punts de control) ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua. El 3% restant de zones de bany (8 punts de control) ha obtingut una qualitat bona, mentre que cap zona ha estat insuficient. A més, l’adopció d’actituds cíviques continuades, que eviten l’abocament de residus a les platges i les accions que s’efectuen en origen, també contribueixen a la bona qualitat de les platges.

Redacció / Foto: Gava Mar