L’alcaldessa de Begues demana que es restauri l’abocador del Garraf

Mercè Esteve assegura que després de 10 anys del final de l’activitat i davant la millora econòmica actual és el moment per a l’AMB d’afrontar la qüestió.

L’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ha fet públic la seva petició a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per tal que aquest ens faci front a la restauració de la part de l’abocador del Garraf situada al terme municipal. Esteve considera que aquest és el moment per fer d’aquesta una prioritat per l’AMB.

Així afirma que davant les dificultats econòmiques aparegudes amb la crisi “hem estat comprensius, ja que l’Ajuntament també és una administració i és conscient dels problemes que s’han hagut (...) d’assumir. En tot cas, quan ara sembla evident que comencem a afrontar un moment econòmic i social diferent, no podem per més que posar la qüestió novament a sobre de la taula per reclamar de manera contundent una actuació al respecte.”

Mentre que les zones 1 i 2 de l’abocador, situades al terme municipal de Gavà van ser restaurades en el seu moment, les zones 3 i 4, ubicades a Begues,  es troben encara pendents d’aquesta actuació. Coincideix a més que en aquest 2016 s’arriba als 10 anys des que es s’aturaven definitivament els abocaments d’escombraries.

Calen vint-i-set milions d’euros

El finançament necessari per a completar la restauració de l’abocador és de 27 milions d’euros. Davant la dificultat d’assumir aquesta despesa, l’alcaldessa de Begues proposava “que la solució passa de manera ineludible per la solidaritat del major nombre d’entitats i administracions possible. Aquest és un problema que no es va generar de manera unilateral i al que vam contribuir molts municipis deixant allà les nostres escombraries a l’espera d’un futur en el qual podríem resoldre què fer amb elles. Bé, aquest futur ja ha arribat i ara hem de ser responsables amb les decisions que es van prendre en el seu moment.”

Reunió

Mercè Esteve explica també que el passat 11 d’abril es reunia amb el gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, i amb tècnics de projectes d’aquest ens, per tractar la situació de l’abocador i tanca la seva reflexió confiant “en què l’AMB sàpiga estar a l’altura d’aquesta responsabilitat i que assumeixi la seva part.”

Redacció / Foto: Arxiu


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix