La dessalinitzadora del Llobregat passarà a produir 9 hm3 d’aigua

Imprimeix

Es necessiten reserves per garantir el seu subministrament per als propers sis mesos que es destinaran a diferents usos.

La comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat ha fixat -aprovada per unanimitat- una reserva d’aigua de 315,4 hectòmetres cúbics (hm3) per satisfer les necessitats dels diferents usos per als propers sis mesos. Actualment els embassaments d’aquest sistema, tot i que les pluges han estat el 50% del que és usual a la conca del Ter i inferiors al 70% en la del Llobregat, se situen al 68% de la seva capacitat, amb 416 hm3.

Aigua dessalinitzada per allargar les reserves

Per als sis mesos vinents es preveu que les dues plantes dessalinitzadores catalanes produeixin uns 12 hm3, dels quals 3 hm3 a través de la planta de la Tordera (Blanes) i 9 hm3 mitjançant la dessalinitzadora del Llobregat. Les dues dessalinitzadores han produït 7 hm3 més dels previstos a la darrera reunió de la comissió de desembassament fa sis mesos, cosa que ha permès equilibrar i compensar les aportacions als embassaments per causa de la baixa pluviometria.

Redacció / Foto: Arxiu