Els municipis de l’entorn de Montserrat impulsaran el Parc Rural

Imprimeix

Els ajuntaments reunits van signar un manifest a favor de l’establiment d’una figura que gestioni el sòl no urbà i les potencialitats del territori.

Collbató va ser l’escenari d’una trobada que va aplegar alcaldes i regidors de Castellolí, Sant Salvador de Guardiola, Marganell, el Bruc, Collbató, Esparreguera, Abrera, Olesa de Montserrat, Vacarisses, Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar per tal d’impulsar el Parc Rural del Montserrat, una iniciativa que pretén posar en valor els recursos agrícoles, forestals, ramaders, turístics i culturals dels municipis de l’entorn de la muntanya de Montserrat.

Els ajuntaments reunits van signar un manifest a favor de l’establiment d’una figura que gestioni el sòl no urbà i les potencialitats del territori de tots els municipis de la zona. El Consell Promotor del Parc Rural iniciarà els primers treballs aquest mateix any i, paral·lelament, se sol·licitarà a la Diputació de Barcelona que assumeixi aquesta iniciativa supramunicipal per recuperar l’activitat rural, que els darrers anys s’ha anat reduint malgrat les potencialitats del territori.

Redacció / Foto: Ajuntament de Collbató