Sant Boi de Llobregat aposta per la lluita contra el canvi climàtic

Una declaració institucional assumeix treballar per reduir en un 40% les seves emissions de C02 a l’atmosfera fins a l’any 2030.

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va aprovar aquesta setmana una declaració institucional per enfortir el compromís com a ciutat amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic. Sant Boi treballarà per reduir en un 40% les seves emissions de CO2 a l'atmosfera d'aquí a l'any 2030.

La declaració institucional, aprovada per unanimitat en la darrera sessió del Ple municipal, expressa l'adhesió als objectius plantejats recentment per acords internacionals com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (Nacions Unides), l'Acord de París i la Declaració de París (195 països) i el nou Pacte dels alcaldes sobre el clima i l'energia (Unió Europea) .

A finals de 2012, la ciutat de Sant Boi ja havia assolit l'objectiu de reducció d'emissions que s'havia plantejat per a l'any 2020 en el marc dels acords internacionals de referència en la dècada passada.

Aquesta ràpida reducció de les emissions ha estat possible en gran part gràcies a la realització progressiva de les mesures previstes en el Pla d'Acció d'Energia Sostenible de Sant Boi (PAES), en especial, les que tenen a veure amb la millora de l'eficiència energètica a les llars (auditories energètiques gratuïtes, per exemple) i als edificis públics i les campanyes de conscienciació per generar menys residus.

El consistori municipal treballarà per incorporar a la realitat municipal els objectius esmentats i continuarà fomentant actuacions per a la utilització eficient dels recursos i la sostenibilitat ambiental , en especial per mitigar el canvi climàtic i adaptar-se als seus efectes. Les accions que es duguin a terme inclouran criteris en tres vessants: ambiental, social i econòmica.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix