Sant Boi i El Prat competeixen en consumir menys energia

Imprimeix

Participen en la Marató de l’Estalgia i destinaran la totalitat dels diners estalviats en projectes de lluita contra la pobresa energètica.

Durant tot el mes de febrer, els ajuntaments de Sant Boi, Sant Cugat, El Prat i Granollers participen en la Marató de l'Estalgia, una competició amistosa per estalviar energia als seus equipaments públics. El 100% dels diners estalviats es destinaran a projectes de lluita contra la pobresa energètica.

La Marató de l'Estalgia és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a ajudar famílies amb dificultats per assumir els costos energètics durant els mesos més freds de l'any.

Els mesuraments es faran entre l'1 i el 28 de febrer. L'objectiu serà reduir els consums d'electricitat, gas i aigua de diversos equipaments respecte al consum mitjà registrat els tres darrers anys. Per aconseguir-ho s'implantaran bones pràctiques de consum energètic i es buscarà la implicació del personal dels equipaments.

Els municipis participants en aquesta iniciativa s'han destacat en els darrers anys per dur a termes polítiques pioneres en l'àmbit de l'eficiència energètica. A Sant Boi, per exemple, s'està realitzant amb resultats molt satisfactoris una campanya d’autories energètiques a les llars..

Redacció / Foto: Ajuntament d’Olesa de Montserrat