Posen solució al problema d’aigües residuals a Esparreguera

Es va detectar un abocament sobre la llera del Torrent Mal fruit del trencament del col·lector procedent del polígon industrial de Can Comelles Sud.

El mes de setembre de 2015, la regidoria de Medi Ambient va detectar un abocament d’aigües residuals sobre la llera del Torrent Mal, fruit del trencament del col·lector en baixa procedent del polígon industrial de Can Comelles Sud. Degut al trencament de la connexió del col·lector en baixa amb el col·lector en alta que discorre pel Torrent Mal, part dels residus del polígon industrial van aflorar a la llera del mateix.

Per solucionar-ho, l’Ajuntament d’Esparreguera ha realitzat diverses actuacions. Entre les quals una desbrossada de la vegetació als voltants de la zona afectada pel trencament, i es van realitzar diversos treballs de reconducció de les aigües residuals que afloraven del col·lector en baixa fins al col·lector en alta.

A mitjans de novembre i fruit d’un episodi de fortes pluges que va tornar a trencar l’esmentada connexió del col·lector, i es va detectar un residu blavós al Torrent Mal, que posteriorment es va retirar i es va sol·licitar una analítica per determinar la composició del polígon industrial. Segons aquesta efectuada pels laboratoris de Sita Spe Ibérica, el residu aparegut a la llera del Torrent Mal no contenia crom hexavalent i el component predominant del residu és el coure.

Finalment, es van realitzar les obres de canalització provisional de les aigües residuals del col·lector en baixa fins el col·lector en alta. D’aquesta manera s’evita qualsevol possible abocament en el Torrent Mal.

Barrera forestal i tanca primetral a Can Roca

D’altra banda, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera ha instal·lat una barrera forestal i una tanca de fusta al lateral dret de l’esplanada de Can Roca, en el marc del projecte de condicionament i millora d’aquest espai natural.  Amb aquesta barrera, la qual romandrà oberta fins que no es reguli l’accés a l’espai de forma definitiva, s’aconseguirà evitar determinades accions incíviques, com són els abocaments il·legals de residus i la realització de focs sense autorització.

Redacció / Fotos: Ajuntament d’Esparreguera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix