L’augment de la temperatura ha afectat a la collita de carxofa

Imprimeix

Els productors baixllobreatins alerten als consumidors que enguany la qualitat del producte serà inferior -la seva estètica- i els preus seran més alts que altres campanyes.

Els productors de carxofa al Baix Llobregat han anunciat que enguany les altes temperatures de la tardor i del que portem d’hivern està afectant a la qualitat del producte, sobretot, la seva estètica. A més, esperen que la collita d’aquesta temporada sigui semblant a la de l’any passat en aproximadament un milió de quilos.

Segons ha declarat a l’agència ACN Joan Ribas, president de la Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat, la carxofa necessita “mínimes de sis graus com a màxim i aquest any molts dies han estat per sobre dels 10”. A més assegura que “no serà gruixuda, molsuda i amb el característic clotet com tocaria” tot i que mantindrà “tot el seu gust. Arribaran als mercat bones com sempre tot i que seran una mica menys maques”. En aquest sentit, recorda que la carxofa és un producte de proximitat que passa del camp al mercat en poques hores i que això fa que conservi totes les seves propietats organolèptiques

S’avança la temporada

Enguany, la temporada de carxofes va començar abans del que és habitual perquè els mesos d’agost i setembre no van ser molt calorosos. El problema va ser que quan es van començar a collir les primeres carxofes al mes d’octubre les mínimes nocturnes van pujar anormalment fent aparèixer els fongs i això ha afectat la collita.

Preus alts

El fet que a d’altres regions productores, com ara la zona d’Alacant, les temperatures han estat encara més altes farà que, paradoxalment, en un any menys bo de l’esperat els preus siguin més alts que altres campanyes. “Si nosaltres hem tingut problemes, al sud encara n’han tingut més i això es notarà en l’oferta i en la qualitat del producte que vingui de fora”, ha destacat a l’ACN.

Redacció / Foto: Arxiu