Sis ajuntaments s’uneixen contra la contaminació atmosfèrica

Sant Vicenç dels Horts, El Papiol, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Torrelles de Llobregat i La Palma de Cervelló, juntament amb el consistori vallesà de Castellbisbal, han format una comissió per analitzar la qualitat de l’aire.

Els consistoris municipals de Sant Vicenç dels Horts, El Papiol, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Torrelles de Llobregat i La Palma de Cervelló, així com el de Castellbisbal (Vallès Occidental) s’han unit en una comissió per lluitar contra la contaminació atmosfèrica al seu territori.

L’objectiu principal serà aconseguir dades objectives que permetin establir quin és el grau de contaminació actual i quina és la incidència d’aquesta contaminació sobre la salut de les persones que hi viuen. Un cop analitzada aquesta informació, es plantejaran les accions que calgui per millorar les condicions atmosfèriques. Els vuit municipis que integren aquesta comissió es troben ubicats, geogràficament, en una espai que la Generalitat va catalogar el 2006 com a “zona d’especial protecció atmosfèrica” per l’alta presència d’indústries i pel fet que aquests municipis suporten també les principals vies d’accés a la ciutat de Barcelona, al port i a l’aeroport.

La comissió preveu la possibilitat d’incorporar-hi les entitats i associacions ecologistes existents als diferents municipis, així com les plataformes ciutadanes que treballen en aspectes i qüestions mediambientals.

Primera acció

Hi ha previst, com a primera acció, la confecció d’un estudi o anàlisi en què es detalli el grau de contaminació atmosfèrica de la zona, analitzant especialment aquells contaminants que tenen una especial presència o incidència en aquests territoris.

En aquest sentit, els ajuntaments demanaran la col·laboració dels organismes supramunicipals com la Generalitat, la Diputació de Barcelona i, sobretot, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que, el mes de novembre passat, va crear el Consell de Municipis Metropolitans per lluitar contra la contaminació.Durant l’acte de creació de la nova comissió, que es va fer la setmana passada a l’Ajuntament de Castellbisbal, els alcaldes signants van deixar clar que la comissió de municipis del Baix Llobregat no duplicarà la feina que fa l’AMB sinó tot el contrari, ja que serà un organisme que incidirà en una de les problemàtiques concretes que hi ha a l’Àrea Metropolitana i farà una feina específica que l’AMB també podrà incorporar i tenir en compte en el seu pla de treball.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
154

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix