S'instal·len comptadors intel·ligents en edificis municipals de Sant Feliu

Imprimeix

L’objectiu és controlar els consums d'aigua, detectar possibles fuites i que en un futur estigui a l’abast de tota la ciutadania.

L'Ajuntament de Sant Feliu ja ha començat a utilitzar el sistema de telemesura que permet el control telemàtic del consum d'aigua en diferents equipaments municipals. Es tracta d'un sistema innovador de gestió que permet tenir un control detallat dels consums gràcies al seguiment en temps quasi real de l'aigua registrada als comptadors. Aquest sistema permet minimitzar les incidències per fuites, ja que envia avisos en ccas de detectar consums elevats. A més, potencia una gestió sostenible d'un recurs escàs com l'aigua, fomentant el consum responsable i sostenible. L'objectiu és que en un futur la telemesura del consum d'aigua sigui un servei que estigui a l'abast de tota la ciutadania i, per tant, que s'apliqui en la totalitat del parc de comptadors d'aigua.

Així s’han instal·lat 52 comptadors intel·ligents en edificis municipals i  vuit antenes receptores en espais com la Torre del Roser, la seu de l'Arxiu Comarcal o el Palau d'Esports Juan Carlos Navarro, entre d'altres, que permeten rebre les dades dels comptadors i enviar-les a Aigües de Barcelona, qui posa la informació a l'abast de l'Ajuntament a través d'Internet. 

La implantació del sistema de telemesura és fruït del conveni de col·laboració que l'Ajuntament va signar el juny de 2015 amb Aigües de Barcelona, empresa que gestiona el servei d'abastament d'aigua potable en més d'una vintena de municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La iniciativa s'inclou en el conjunt d'accions i mesures impulsades per l'Ajuntament per desenvolupar projectes d'SmartCity a Sant Feliu, per tal de situar el municipi entre les ciutats intel·ligents que pretenen aprofitar els avantatges de la tecnologia per millorar la societat i el desenvolupament econòmic.

L'objectiu és que en un futur la telemesura del consum d'aigua sigui un servei que estigui a l'abast de tota la ciutadania i, per tant, que s'apliqui en la totalitat del parc de comptadors d'aigua.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu