Satisfacció generalitzada entre els usuaris dels parcs cornellanencs

Imprimeix

Els aspectes més valorats, segons l’Enquesta d’Usuaris dels Parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, és la seguretat i la tranquil·litat.

 

Can Mercader, Can Corts i el parc de la Infanta, tres dels parcs principals de Cornellà de Llobregat, han tret un 7,8 de mitjana segons la valoració global dels seus usuaris, i un índex de satisfacció del cent per cent. Aquestes dades es desprenen de l’informe que ha fet públic l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre el nivell de satisfacció dels usuaris de 37 parcs, inclosos els tres del municipi baixllboregatí

 

Variables analitzades

De les catorze variables analitzades, la tranquil·litat i la proximitat són els aspectes millor valorats, amb un notable alt. El disseny dels parcs i la jardineria, seguits del mobiliari són altres elements que han tingut una bona puntuació per part dels usuaris. També ha augmentat el grau de confiança en la seguretat dels parcs, mentre que en qüestió de serveis (enllumenat, lavabos, zones de jocs infantils) la puntuació ha estat més baixa.

 

Mig milió de metres quadrats

Cornellà de Llobregat té prop de 500.000 metres quadrats de parcs i zones verdes distribuïts per tota la ciutat, uns espais que reben cada dia usuaris de totes les edats, majoritàriament entre els 25 i els 44 anys, segons el perfil dels entrevistats. Acostumen a venir sols al parc o acompanyats de nens, principalment  menors de 5 anys.La majoria dels entrevistats eren residents de Cornellà, tot i que, per proximitat amb les poblacions veïnes, al parc Can Mercader hi havia un 20% de veïns de l’Hospitalet i a Can Corts un 17% de Sant Joan Despí.

 

Redacció / Foto: Arxiu