Sant Boi redueix a la meitat de temps les emissions de CO2

Imprimeix

L’aplicació del Pla d’Acció d’Energia Sostenible ha permès una disminució d’un 20% i, ara, es fixen en altres reptes com baixar el consum d’energia i un increment de la renovable.

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) s’ha superat. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que plantejava com a objectiu principal reduir en un 20% les emissions de CO2 generades per la ciutat per al 2020, ja l’ha assolit abans del temps previst.

L'any de partida va ser el 2005, i les últimes dades oficials disponibles confirmen que, a finals de l'any 2012, el municipi ja havia reduït les seves emissions en un 23%. Ara, el repte de l’Ajuntament és treballar intensament per assolir com més aviat millor altres objectius compromesos per a l'any 2020, com ara la reducció del 20 % del consum d'energia i la producció d'un 20% d'energia renovable.

Aquesta ràpida reducció de les emissions (superior a la mitjana provincial de Barcelona) ha estat possible en gran part gràcies a la realització progressiva de les mesures previstes en el PAES, en especial, les que tenen a veure amb la millora de l'eficiència energètica a les llars (auditories energètiques gratuïtes, per exemple) i als edificis públics i les campanyes de conscienciació per generar menys residus.

També han tingut un pes destacat factors d'abast més general, com la incorporació d'energies renovables a la xarxa estatal de producció d'energia elèctrica o la disminució general de la mobilitat causada per la crisi econòmica.

Informe

Coincidint amb la celebració a París de la 21a COP 21 Conferència sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, l'Ajuntament de Sant Boi ha lliurat a la Unió Europea l'informe de seguiment anual del PAES de Sant Boi, on queden palesos aquests positius resultats.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi