El Papiol, pioner en tenir un espai d’especial protecció de la qualitat acústica

La zona té una extensió d’unes 70 hectàrees al voltant del cementiri comarcal de Roques Blanques.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha declarat un espai situat al Papiol, la primera zona anomenada ZEPQA (Zona d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica) del país. Aquest espai protegit té una extensió d’unes 70 hectàrees al voltant del cementiri comarcal de Roques Blanques, dins del Parc Natural de Collserola. La mesura respon a la petició feta el 2012 per part de l’Ajuntament del Papiol a Territori.

Gràcies a la distinció, aquest indret i els seus voltants quedaran preservats d’activitats potencialment generadores de soroll. Així, per exemple, les empreses o particulars que vulguin desenvolupar activitats a prop necessitaran una llicència que acrediti un baix nivell de contaminació acústica.

Mesures i inauguració

La declaració inclou un pla específic de mesuresper a la conservació de les condicions acústiques de la zona, com la restricció del pas de vehicles o el control de soroll de l’autopista AP-7.

La ZEPQA del Papiol s’inaugurarà demà dimecres 9 de desembre per la directora general de Qualitat Ambiental, Maria Assumpta Farran, i l’alcalde del Papiol, Joan Borràs, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Jordi Bou.

Redacció / Foto: Arxiu


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix