Gavà s’adhereix a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima

Imprimeix

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha estat nomenada vicepresidenta segona d’aquesta secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha ratificat l’adhesió de la ciutat a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, la secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que aplega ciutats i pobles compromesos amb el desenvolupament sostenible i la protecció del clima. A més, l’alcaldessa Raquel Sánchez ha estat anomenada vicepresidenta segona de la Xarxa, i serà la representant polític per a l’Assemblea de la Xarxa i, com a representant tècnic, el cap de Medi Ambient de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, el municipi baixllobregatí referma el seu compromís de continuar implementant polítiques municipals de reducció de gasos hivernacle. La Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima afavoreix la coordinació d’actuació entre els governs locals perquè puguin aconseguir millors resultats en la lluita contra el canvi climàtic i en la mitigació dels seus efectes. Així, esdevé un instrument de suport tècnic perquè els governs locals puguin assolir els objectius actuant en quatre àmbits: transport, energia, edificació i planificació urbana.

Segons Sánchez explica que la decisió política d’adhesió “arriba en un moment oportú en què a Paris els líders mundials estan debatent sobre la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, les ciutats som agents importants, hem de tenir una estratègia, hem de subscriure un compromís ferm a l’hora de fer un pla d’actuació i treballar per la reducció dels gasos, de les emissions que contribueixen a l’escalfament del planeta i que té efectes nocius sobre les persones.”

Comissió Tècnica

La incorporació de Gavà a la Xarxa també implica l’organització d’una Comissió Tècnica per al seguiment de les polítiques de prevenció i reducció de la contaminació. En aquesta Comissió estaran representades totes les regidories implicades en les polítiques d’urbanisme, transport, medi ambient, participació, etcètera. A més estableix la creació d’un fòrum de debat ciutadà sobre les mesures i actuacions de reducció de les emissions contaminants. L’alcaldessa ha explicat que “es constituirà un fòrum de debat ciutadà, ja que és imprescindible que tots els agents socials i econòmics del nostre territori participen del compliment d’aquests objectius i les mesures s’aniran determinant.”

Redacció / Foto: Arxiu