Una plaga de morrut roig envaeix les palmeres d’un parc de Molins de Rei

Són més de trentena palmeres afectades per aquest insecte que malgrat els tractaments que ha fet l’Ajuntament ja ha matat a set d’elles.

Tot i els esforços de l’Ajuntament de Molins de Rei, a través de l’empresa adjudicatària del servei de jardineria, una plaga de morrut roig ha afectat una trentena de palmeres que es troben en el parc Pont de la Cadena.

Una vegada que es va detectar la presència de l’insecte es van començar a prendre mesures als arbres afectats. Concretament es van retirar les fulles seques i els nius de cotorres per alliberar-les de pes i es van aplicar tractaments fitosanitaris a l’ull de les palmeres per matar les larves. No obstant això, a les darreres setmanes es van detectar set palmeres ja irrecuperables i es va optar per retirar-les per evitar accidents, ja que el tronc havia perdut molta consistència.

El tinent d’alcalde i regidor de via pública, Miquel Zaragoza, ha explicat que “a dia d’avui pràcticament no hi ha cap tractament fitosanitari que ens protegeixi de la plaga, perquè tot i que es matin els insectes i les larves, ràpidament els arbres tornen a ser colonitzats”. A més, es dóna la circumstància que els tractaments fitosanitaris que es recomanen no són econòmics, amb costos que poden superar els 4.000 euros i que s’haurien de repetir de forma regular cada pocs mesos. Davant d’aquest escenari Zaragoza apunta que “l’estratègia de l’Ajuntament passa per fer els tractaments necessaris per intentar evitar haver de retirar més palmeres fins que afrontem la renovació del parc, prevista per aquest mandat”. Serà llavors quan es decidirà sobre el manteniment o la substitució de les palmeres per uns altres tipus d’arbrat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix