El Parc Agrari engega la campanya d'informació sobre la prevenció d'incendis

Imprimeix

El Parc Agrari ha engegat la campanya d'informació a pagesos de Baix Llobregat sobre la crema de restes vegetals i la prevenció d'incendis forestals. De forma consensuada amb la Regió Sud d'Emergències dels Bombers, el Cos d'Agents Rurals i els ajuntaments consorciats, el Parc Agrari ha difós fulls informatius a pagesos i cooperatives agràries de la comarca sobre les mesures que cal emprendre per tal de prevenir focs en l'espai agrari i forestal del Delta i la Vall Baixa.

D'acord amb el que estableix el Decret de prevenció d'incendis, està prohibit encendre qualsevol foc en terrenys forestals i a la franja de cinc-cents metres que els envolta ense autorització. En l'àmbit del Parc, doncs, caldrà demanar autorització per poder fer cremes a la Pineda (Gavà), al Remolar i els Reguerons (Viladecans) i a la Ricarda (el Prat). La petició es pot fer a l'oficina del Cos d'Agents Rurals.

Des del Cos d'Agents Rurals es recomana als pagesos que, alhora de fer foc, tinguin present sempre la direcció de vent perquè no afecti a vies de comunicació, no cremar altres materials que no siguin restes de collites, així com també limitar aquesta activitat a hores de llum diürna, encara que és recomanable evitar la franja compresa entre les 11 del matí i les 8 del vespre, hores de màxim risc d'incendi.