Els santboians podran reduir el consum energètic de casa seva

Imprimeix

L’Ajuntament ofereix auditories voluntàries amb l’objectiu d’ajudar a les famílies.

L'Ajuntament de Sant Boi ha obert el termini d’inscripció per als veïns i veïnes que vulguin fer voluntàriament una auditoria energètica per analitzar les pautes de consum de la seva llar. Actualment hi ha vint-i-cinc famílies que ho han sol·licitat. Aquesta iniciativa municipal, que es rellança durant aquest mes, està emmarcada dins la campanya “A Sant Boi som eficients! Estalviem energia a casa”. La campanya vol servir per ajudar les famílies santboianes a disminuir el consum energètic, prevenir la pobresa energètica i reduir les emissions de CO2 al municipi.

Comptador intel·ligent

A les persones que vulguin participar en l'auditoria se'ls instal·la a casa durant un mes un comptador energètic intel·ligent d'electricitat i gas. Després de la primera setmana, una persona experta els fa una visita informativa i els dóna algunes orientacions. Al final del mes, cada llar rep un informe per escrit amb els resultats de l'auditoria i consells personalitzats sobre com estalviar i millorar els hàbits de consum.

Durant els primers mesos de funcionament de la campanya, els resultats globals han estat molt satisfactoris . Nombroses famílies han aconseguit reduir el consum gràcies a les mesures que se'ls han proposat. La mitjana de reducció del consum a les llars que han aconseguit estalviar ha estat del 6,3%.

Les inscripcions per participar també es poden fer al web municipal.

Redacció / Foto: Domoelectra