El cementiri de Roques Blanques, Millor Iniciativa Medi Ambiental de l'Estat

Un guardó el va aconseguir a la segona edició del Concurs de Cementiris organitzat per la revista funerària Adiós.

El Cementiri de Roques Blanques, a El Papiol, va aconseguir el primer premi en la categoria de millor iniciativa mediambiental, pels projectes de “Bosc de la Calma” i els “Arbres familiars”. Iniciatives ecològiques d'inhumació de cendres, pioneres al nostre país, que afavoreixen la plantació d'arbres autòctons de la cornisa mediterrània- alzines, alzines sureres i pi pinyer- i a la vegada permet donar resposta d'una forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient a la creixent demanda d'incineració, que arriba al 40% en l'àrea metropolitana de Barcelona. Un guardó que va aconseguir a la segona edició del Concurs de Cementiris organitzat per la revista funerària Adiós.

Els projectes

El "Bosc de la Calma", posat en marxa el 2007, és una alternativa que consisteix a enterrar una urna cinerària biodegradable i plantar al costat de la mateixa un arbre, identificant amb una petita placa el nom del difunt i l'any del seu naixement i defunció. L'objectiu d'aquesta iniciativa ecològica és, en la seva primera fase, reforestar una zona de la serra de Collserola que va patir un incendi fa dos anys, a més a més d'oferir una solució 100% ecològica a les cendres. La seva acollida va ser tan positiva que es va decidir oferir aquesta opció en noves zones del cementiri.

Pel que fa als "Arbres familiars", parteix de la ida del "Bosc de la calma" però l'arbre, en aquest cas és de major edat i dimensions, per tant el que permet és que al seu voltant es puguin inhumar fins a cinc urnes biodegradables, com si fos una sepultura familiar. Com en el cas del "Bosc de la calma", el nom dels difunts es remarca en una petita placa d'acer arran de terra. L'opció dels "Arbres familiars" es va posar en marxa el 2008, en resposta a la demanda de moltes persones que desitjaven poder enterrar sota el mateix arbre les cendres de diferents membres de la seva mateixa família.

Redacció / Foto: Roques Blanques

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix