L’Ajuntament de Gavà redueix el consum energètic un 2,3% i la despesa un 4'8%

Imprimeix

Es el tercer any consecutiu que el consistori paga menys de factura en els seus equipaments i l’enllumenat municipal.

L’Ajuntament de Gavà ha dut a terme el seguiment de la facturació energètica del consistori a través del Sistema d’Informació Energètica (SIE). Les dades de facturació mostren que el consum energètic municipal ha estat de 12.173.758 kWh en 2014, un 2,3% menor que l’any anterior. La reducció més significativa s’ha produït als equipaments que han reduït el consum elèctric en un 7,2%.

Del total del consum, els edificis municipals van ser responsables d’un 69% repartits en piscines (37%), instal·lacions educatives (20%), oficines (14%) i equipaments culturals (10%). El 31% restant del consum total va correspondre a l’enllumenat públic.

Un cost d’1.700.000 euros

La factura energètica municipal va ser de 1.693.744,22€ l’any 2014. Aquesta xifra equival a 36€/habitant. Aquest cost és un 4,8% inferior al de l’any anterior, disminució que s’ha aconseguit gràcies a l’estalvi i a l’optimització de la contractació de l’energia realitzada. Per Fernández “es tracta d’una bona notícia donat que el sistema ha permès als tècnics municipals de l’Ajuntament ajustar la tarifació i aconseguir una disminució tant en el consum energètic com en els diners que els contribuents han de pagar pel consum que es realitza als equipaments municipals, principalment pavellons esportius i escoles”.

A més, aquest estalvi també ha permès reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle el 0,3% respecte a 2013.

Menys factura d’aigua

El Sistema d’Informació Energètica també ha permès fer el seguiment de les factures de consum d’aigua municipal. Les dades de 2014 mostren que el consum de l’Ajuntament de Gavà s’ha reduït un 3,2% respecte a 2013 i s’ha situat en 184.119 m3 amb un cost total de 393.804€. El consum s’ha produït a equipaments (40%) i boques en via pública (60%).

La tinenta d’alcalde de l’àmbit de Ciutat i Territori, Rosa Maria Fernández ha assegurat que “gràcies al Sistema d’Informació Energètica l’Ajuntament pot comprovar el tipus de pòlissa vigent, el consum que estem fent tant d’aigua, gas com electricitat i modificar amb les companyies subministradores aquelles tarifes i així adequar-les a les nostres necessitats.”

Redacció / Foto: Arxiu