L’Ajuntament andreuenc estalviarà un 30% d’aigua als seus edificis municipals

Imprimeix

La campanya forma part de les accions previstes a l’Agenda 21 local, que tenen com a objectiu la preservació dels recursos naturals i la sostenibilitat ambiental.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca està instal·lant uns dispositius a les aixetes dels edificis municipals i als centres públics –des de les escoles bressol fins a les escoles de primària o instituts de secundària- que permeten estalviar fins a un 30% d’aigua. Les agents cíviques que treballen aquest estiu pel consistori són les encarregades de la col·locació d’aquests mecanismes als diferents edificis municipals de la ciutat.

La iniciativa consisteix en la col·locació d’un airejador-reductor a la sortida d’aigua de l’aixeta. El dispositiu barreja l’aigua amb aire de manera que es redueix la quantitat que surt per l’aixeta encara que no minva de manera significativa la seva pressió. El dispositiu permet reduir en un 30% la quantitat d’aigua que surt per l’aixeta, el que suposa un estalvi significatiu a la factura.

Els dispositius també es poden col·locar a les aixetes dels domicilis particulars i les persones interessades a fer-ho es poden adreçar a l’ajuntament per recollir el dispositiu, fins que s’exhaureixin.

La campanya forma part de les accions previstes a l’Agenda 21 local, especialment pel que fa a les línies que tenen per objectiu la preservació dels recursos naturals i la sostenibilitat ambiental.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca