El Castell acull l’exposició fotogràfica ‘Cornellà, natura amagada’

Imprimeix

Des de demà 30 de juny i fins a finals de setembre, el jove artista local, Edgar Madrenys, descobreix la vida salvatge del riu Llobregat al seu pas per la ciutat amb imatges de gran format.

La mostra fotogràfica, anomenada ‘Cornellà, natura amagada i que acull el Castell de la ciutat baixllobregatina, és un recull de quaranta fotografies d'alta qualitat i gran format (1m x 1,5m), inèdites, que retraten la vida salvatge que hi ha al municipi -apropament a la fauna i flora-, sobretot en l'entorn del riu Llobregat. Edgar Madrenys ha capturat amb la seva càmera aus migratòries provinents de l'Àfrica com l'abellerol, amfibis com el tòtil o la serp més gran d'Europa, entre d'altres, després d'hores de romandre en un amagatall, en silenci, esperant el moment idoni per registrar una altra realitat de Cornellà. Una mirada curiosa que busca posar de relleu l'existència d'una gran diversitat de vida animal, que s'aferra a la supervivència en els petits oasis verds de les trames urbanes.

Mostra i conferències

L'exposició, que destaca per l'èmfasi estètic de les fotografies, es complementa amb una àmplia exhibició d'elements naturals i testimonis d'aquesta vida salvatge de la ciutat: diferents tipus de nius, ous, cranis, excrements, petjades... Es tracta de la vessant més didàctica de la mostra que també comptarà amb xerrades divulgatives sobre la fotografia de natura: el 2 de juliol amb la conferència 'Fotografiar la natura: aventura, ciència o art?', el 7 de juliol 'La fotografia de natura a Cornellà: tècniques i mètodes' i el 9 de juliol a càrrec d'Andoni Canela 'Looking for the wild'.

Quatre anys de feina

'Cornellà, natura amagada' és el resultat de 4 anys de feina, de visites constants al riu. "Primer per proximitat, no tenia cotxe i no podia desplaçar-me per posar en pràctica els coneixements de fotografia, i després perquè vaig descobrir un gran món natural al Llobregat que no m'esperava i em va enganxar", explica el jove fotògraf, Edgar Madrenys, satisfet que tot el material recopilat en els últims anys vegi la llum i pugui tenir una finalitat didàctica, en comptes de només formar part del seu arxiu.  

D’afició a forma de vida

El jove cornellanenc sempre s'ha sentit atret per les curiositats de la natura, és habitual del Pirineu català a la recerca de fotografies que mostrin la bellesa de l'entorn en què vivim. Tècnic en rehabilitació de fauna salvatge, especialitzat en el maneig i benestar de rosegadors, la fotografia sempre ha estat la seva afició, que de mica en mica ha convertit en la seva segona professió. Els seus treballs es poden trobar en diferents webs i revistes d'àmbit local, guies d'espais naturals tant de flora com de fauna. Actualment treballa com a guia professional de natura a Pirenalia.  

Redacció / Foto: Edgar Madrenys