Escolars santjoanencs creen un jardí per afavorir la biodiversitat en zones urbanes

Imprimeix

Més de 200 infants de les cinc escoles de Primària, que formen part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat, han plantat aquest matí diferents espècies de plantes al parc de la Fontsanta.

El parc de la Fontsanta de Sant Joan Despí ha estat escenari, aquest matí, de l’estrena del nou jardí. Una iniciativa de les cinc escoles de Primària del municipi baixllobregatí que formen part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de la població. L'objectiu ha estat crear un espai que afavoreixi la presència de papallones i d'altres espècies d'insectes per tal d'afavorir la biodiversitat a les zones urbanes. Les papallones són espècies bioindicadors i la seva presència es tradueix en una bona salut ambiental. 

Perquè aquest jardí sigui una realitat, s'ha dissenyat un espai amb diferents ambients de plantes i una bassa per afavorir l'arribada de papallones i d'altres insectes. Així doncs, durant tot el matí, s’han plantat 848 exemples de plantes aromàtiques, de bosc, nectaríferes, aquàtiques, de prat i d'hort, i a més han participat en tallers relacionats amb les papallones i la biodiversitat. 

Projecte eductiu

Durant aquest curs, els infants santjoanencs han treballat en aquest projecte educatiu que s'ha materialitzat aquest matí en una jornada de plantacions i tallers en què han participat 225 alumnes de diferents cursos.

Lluny de ser una activitat puntual, el jardí de les papallones és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen pel nostre entorn. Aquest és el primer projecte en comú que realitzen les escoles que formen part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí