L’Observatori Comarcal presenta la seva cartera de serveis

Imprimeix

L’organisme ho posa al servei del Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat (CES).

Els membres de l’Observatori Comarcal acompanyats pel seu president, Joaquim Balsera, van presentar la cartera de serveis que ofereix i posa a disposició l’Observatori Comarcal al conjunt de membres del Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat (CES). En una sessió de treball en la que estaven convocats els representants polítics, agents socials i econòmics del territori que formen part del CES del Baix Llobregat es va explicar i exposar els objectius i la cartera de serveis que s’ofereix des de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat (OC-BL).

Amb més de dues dècades d’història  i d’experiència en el tractament de dades, l’OC-BL té com a objectiu principal aportar coneixement de la realitat de la comarca de manera que sigui d’utilitat per poder dissenyar, desenvolupar i avaluar les polítiques públiques que s'apliquen.

Entre el públic assistent, tots ells membres del CES, hi ha representants sindicals, empresarials i polítics i la presentació es va ajustar als interessos d’aquests. Una de les dades amb gran potencial d’ús tant pel sector públic com pel sector privat són les projeccions de poblacions municipals. A través d’aquestes projeccions de població els polítics, planificadors i d’altres gestors del territori poden tenir una visió predictiva que permeti orientar millor les seves accions, propostes o instruments, anticipant noves situacions i adaptant els seus recursos a futures demandes.

Una altra de les dades amb enorme potencial i que des de l’OC-BL es planteja com amb un enorme recorregut són les dades del Cens de població i d’habitatges. L’OC-BL ofereix el seu bagatge en el coneixement d’aquestes dades per poder fer estudis a mida d'aspectes com la mobilitat per raons d'estudi o de treball de la població mobilitat per raons d’estudi o de treball de la població; els nivells formatius i l’evolució d’aquests o els usos lingüístics, són algunes de les dades que es poden treballar fins a arribar a nivells municipals o fins i tot a nivell de barri per ampliar els coneixements i les particularitats de cada territori. 

Redacció / Foto: Consell Comarcal Baix Llobregat