Més de 300 atletes van participar en la 28a Cursa de l’Alba

Andreu Simón i Sheila Avilés, en la distància dels 24 km, i David Mariné i Rosa Navarro, en la de 42 km, van ser els guanyadors de l’edició d’enguany.

Collbató va aplegar aquest passat diumenge 10 d’abril als millors especialistes nacionals que participen a l’Skyrunner National Series Spain on es va celebrar la primera prova de les Sky Series. Es va celebrar la 28ª edició de la Cursa de l’Alba i també la Marató de Montserrat.

A la distància dels 24 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu, el guanyador en la categoria masculina va ser Andreu Simón, amb un temps de 2h00’39’’ superant a Fernando Sampere en 33 segons i a Jonathan Cuesta, en gairebé dos minuts. A la categoria femenina, la vencedora de l’edició d’enguany va ser Sheila Avilés, amb un temps de 2h25’00’’. Rosa Valls, actual campiona de les Sky Series i sotscampiona de la primera edició dela Marató de Montserrat va ser segona en arribar a gairebé 10 minuts, mentre que Eli Beltran va ser tercera a 13 minuts de la guanyadora. Els dos campions encapçalen la classificació de les Sky Sries de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal.

D’altra banda, a la Marató de Montserrat, amb 42 quilòmetres i 2.550 metres de desnivell, el guanyador en categoria masculina d’enguany va ser David Mariné, amb un temps de 4h45’13’’, seguit d’Àngel Carulla (a 13 segons) i Paco García. En noies, la primera classificada va ser Rosa Navarro amb un registre de 5h08’12’’. Lola Brusau i Mireia García van arribar en segon i tercer lloc respectivament.

Una prova de referència

La Cursa de l’Alba és, des de fa anys, una de les curses de muntanya de referència de Catalunya. Amb 28 edicions en la seva haver-hi i amb les inscripcions esgotades en pocs dies des de la seva obertura, es manté com una de les favorites dels corredors catalans. La Marató de Montserrat, per la seva banda, creix en aquesta segona edició amb més de 300 inscrits. El recorregut, l'embranzida de la població de Collbató i els seus voluntaris són aspectes clau en la bona salut de les dues proves