Bartomeu presideix la Trobada del Barça amb les penyes del Baix Llobregat

Imprimeix

L’acte, organitzat per la Penya Blaugrana de Vallirana al restaurant L’Escut d’aquesta població va reunir al voltant de 120 persones.

El president de l’FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va presidir divendres 8 de maig la trobada de treball que ha tingut lloc a Vallirana entre els representants del Barça i la Federació de Penyes barcelonistes del Baix Llobregat.

L’acte, organitzat per la Penya Blaugrana de Vallirana al restaurant L’Escut d’aquesta poblaci, va reunir al voltant de 120 persones i, ha comptat també amb la presència de Jordi Cardoner, vicepresident de l’Àrea Social del Barça, Pau Vilanova, directiu responsable de penyes, i l’exjugador del club, Josep Moratalla.

“Socis fem Penya”

Aquesta trobada formava part de la sèrie de reunions que està efectuant l’FC Barcelona amb les Federacions de Penyes de tot Catalunya per a presentar el projecte “Socis fem Penya”. L’objectiu d’aquesta proposta, que ha començat a treballar-se amb diferents penyes representants de cada zona catalana, és el de dotar les penyes d’uns actius que facin molt atractiu adherir-se, sobretot per aquells socis del territori que encara no hi formin part. “Socis fem Penya” representa un nou pas endavant dins el Projecte Penyes Segle XXI, que des del 2010 ha anat evolucionant per elevar la marca penyes i ha facilitat la seva autogestió, amb la implantació de les Federacions territorials i la recent constitució de la Confederació de Penyes Barcelonistes.

La Federació de Penyes del Baix Llobregat està formada per un total de 29 penyes que aglutinen un total de 4.708 penyistes, dels quals 1.177 són socis del Barça. Juntament amb els representants del FC Barcelona, també han intervingut a l’acte el president de la penya local, Jordi Roca, que ha donat la benvinguda a tots els assistents, i el president de la Federació de Penyes de la comarca, Vicenç Notari, que acaba de deixar la presidència de la Penya Barcelonista de Martorell, que ha estat l’entitat del Baix Llobregat que ha participat en la prova pilot del projecte “Socis fem Penya”.

En el seu parlament, el president Josep Maria Bartomeu va agrair la feina que es fa des de les penyes i el suport que donen al projecte “Socis fem penya”, en el que cal buscar també la complicitat dels respectius municipis. El president va ressaltar que el Barça “està travessant un moment dolç, tant en el tema esportiu,com en l’econòmic i social” i ha destacat la importància del moviment penyístic de l’FC Barcelona, del que va afirmar que “és tot un referent a Europa i molts són els clubs que intenten inspirar-se en el seu model.”

Jordi Cardoner va assegurar que l’objectiu del programa “Socis fem penya” és el d’ajudar a fer créixer totes les penyes del territori i dotar al carnet de penyista d’una sèrie d’actius que puguin atraure més socis i aficionats a aquestes entitats. El vicepresident del Barça va encoratjar els assistents, a buscar noves idees per atreure la gent jove a l’activitat de les penyes.

Per la seva part, Pau Vilanova, va repassar tot el treball que s’ha fet els darrers anys dins el moviment penyístic del Barça, amb l’elaboració del cens de penyes, amb un total de 152.000 penyistes, el funcionament de l’oficina d’atenció a les penyes, i la nova estructura de Federacions, que ha culminat amb la recent creació de la Confederació de Penyes.

Redacció / Foto: FC Barcelona